Pötüşün Dünyasına hoşgeldiniz ,kampanyalardan ve renkli dünyamızdan haberdar olmak için lütfen bizi takip edin

26 Nisan 2012 Perşembe

Güzelleşmek İçin Minik Öneriler :)





Benim izleyicilerimin hepsi güzel ve bakımlıdır ama ben minik tüyolar vermek istedim :) İnşallah işinize yarar ve beğenirsiniz buyurun efenim ..



-cildinizin nemini yeniden kazanması için,rendelenmiş yarım havuç,1 yumurta akı,1 yemek kaşığı sızma zeytinyağını karıştırın.göz çevresi hariç tüm yüzünüze masaj yaparak uygulayın.15 dk bekletin ve durulayın.


-saç dökülmelerini engellemek için,sıcak zeytinyağı,bal ve 1 çay kaşığı toz halindde tarçını karıştırıp macun haline geldikten sonra,banyodan önce 15 dk boyunca saçlarınıza uygulayıp sonra durulayın.


-saçlarınız dökülüyor ise 20 gr öğütülmüş çörek otu,20 gr susam yağı ve 10 gr defne yağını karıştırın.saçlarınızın dibine sürün ve bir havluyla 2 saat bekletin.daha sonra ılık suyla durulayın.


-kuru cilteleri nemlendirmek için 1 dilim balkabağı ile 1 çorba kaşığı zeytin yağı veya badem yağını karıştırın.bu karışımı cilde uygulayın 20 dk sonra yıkayın.


-yağlı ciltler için bir öneri,1 kaşık balı 1 kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın.yüzünüze ve boynunuza yayın ve kuruyana kadar bekleyin.nemli bir sünger ile temizleyin.


-saç derinizin nefes alması ve daha sağlıklı olması için saçlarınıza ve saç derinize hindistan cevizi sütü ile masaj yapın.sütü başınızda yarım saat tutup sonra yıkayın.haftada 3 kez tekrarlayın.


- yüzünüzde doğal görünümlü bir etki için,sarı-bej tabanlı bir fondoten tercih etmelisiniz.


-saç dökülmelerini önlemek için defne yağı,badem yağı ve avakado yağını eşit miktarda karıştırın saçınıza uygulayın.2 saat bekletin sonra durulayın.


-cilt hücrelerinizin yenilenmesi için, 1 yemek kaşığı süzme balı ve 1 yemek kaşığı tarçını bir kasede karıştırın.bu macunu cildinize uygulayın.2 saat kadar bekletip durulayın.


-cildinizdeki ölü derilerden kaynaklı mat görüntüyü kaldırmak için,elmayı rendeleyip yüz ve boynunuza uygulayın ve 30 dk bekleyin.önce ılık sonra soğuk suyla durulayın.bunu haftada 2 kere yapın.


-saçlarınızı parlatmanın en eski yolu çayla yıkamaktır.saçlarınızın son durulama suyuna çayı ekleyip kullanabilirsiniz.


-göz makyajı yaparken rimeli alt kirpiklerinize sürmeniz,gözünüzün daha yorgun ve sisli görünmesini sağlar.alt kirpiklerin diplerine açık renk bir kalem uygulayıp üst irpiklere rimel sürmek en uygun olanıdır.


-içeriğinde zengin oranda Omega 9,Omega 6,E vitamini ve Steroller barındıran mucizevi yağ Argan yağı,cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve yaşlanmayı geciktirir.Ayrıca yoğun nemlendirme özelliğinden dolayı,saç bakımında da kullanmak mümkün.


-gözlerinizin kızarıklığını gidermek için gözlerinize gece gül suyu ile kompres yapabilirsiniz.


-göz altı torbalarını gidermek için,bir kase suya bir kahve kaşığı deniz tuzu karıştırıp göz altlarınıza kompres yapabilirsiniz.


-göz çevrenizdeki kırışıklıklar için,gece yatmadan önce cildinizi öncelikle zeytinyağı sabunu ile yıkadıktan sonra 1çorba kaşığı badem yağı,1 çorba kaşığı soya yağı,1 çorba kaşığı avokado yağı karışımını cildinize uygulayın.daha sonra durulamadan bırakın sabaha kadar çeksin cilt karışımı.


-göz altı morluklarınızı gidermek için papatya çayını demleyip buz kalıplarına doldurun.donmuş haliyle uyguladığınızda morluklarda azalma olacaktır.


-bir ölçek sirkeyi 4 ölçek sodayla karıştırın ve saçınızı bu karışımla ıslatın.15 dk boyunca saçınızda kalmasına özen gösterin.böylece saçınız parlak bir görünüme kavuşacak.


-beyaz lahananın 1 adet yaprağını incecik doğrayın 1 çay bardağı sütle lahanalaryumuşayana kadar haşlayın.soğuyunca cildinize uygulayın.20 dk kadar bekletip yıkayın.haftada 1 kez yapın.


-cildiniz için kullanabileceğiniz doğal bir arındırıcı tarifi,ananas suyu ve yulafı karıştırın.yüzünüzü bu bu karışımla temizleyin.ananas ölü cilt hücrelerini eriten enzimler içerir.yulaf ise cilt yüzeyinin yeniden canlanmasına yardımcı olur.


-çatlayan topuklarınızın yumuşaması için uygulayabileciğiniz kolay bir tarif,1çay kaşığı hindistan cevizi yağı,1çay kaşığı eytin yağı,1tatlı kaşığıaloe vera yağını karıştırın.topuklarınıza uygulayınbir süre bekletip yıkayın.


-kaynatılmış maydanoz suyunu saçlarınıza uygulayarak saçlarınıın daha parlak ve yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.


-siyah noktaları gidermek için bir miktar kilin içine badem yağı ve bal ilave edip tamamen özleşene kadar karıştırıp yarım saat kadar siyah nokta olan bölgenizde bekletip soğuk su ile durulayın.maskeyi çıkarırken dairesel hareketlerle masaj yaparak çıkartırsanız daha etkili olacakatır.


-ellerinizde oluşan sigillerden kurtulmak için,2 limonun kabuğunu bir miktar sirke içinde 7-8 gün beklettikten sonra günde 2 kere ellerinize uygulayın.


-sivilcelerin hızla iyleşmesini sağlamak için,1yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı gül suyunu karıştırın.karışımı sivilecelerin üzerine sürüp 15 dk bekletip yıkayın.


-cildinizin ölü derilerinden arınması için,1 tatlı kaşığı irmik ve 1 tatlı kaşığı gül suyunu cam bir kasede karıştırın.çene alın ve burun bölgelerine yuvarlak hareketlerle masaj yaparak yedirin.ılık suyla durulayın.


-nanenin cilt üzerinde tonik etkisi ve sıkılaştırma özelliği vardır.aynı zamanda ciltteki tahriş ve iltihaplanmaları hafifletir.bir tutam taze nane yaprağını sıcak suda demlendirin.bir pamuk yerdımı ile cildinize ılık kompres yapın.haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.


-yarım elmanın suyunu çıkarıp, bir yemek kaşığı süt ekleyerek karıştırın ve pamuk yardımıyla gözlerinize nazikce sürün.gözleriniz için dinlendirici ve canlandırıcı özelliği vardır.haftada 1-2 uygulayabilirsiniz.


-cildiniz yağlıysa ve parlıyorsa, siyah çay doğal bir matlaştırıcıdır.cildinizdeki yağı azaltamak için yüzünüzü haftada birkaç kez ılık siyah çayla yıkayın ve fazla durulamadan bir kısmının yüzünüzde kalmasını sağlayın.parlamayı önlediğini göreceksiniz.


-limon yağı ve toz şekeri karıştırıp koyu kıvamlı bir peeling malzemesi elde edin ve bunu haftada 1 kez el ve ayaklarınıza uygulayın.bu karışım hem el ve ayaklarınızdaki ölü deriyi atar hemde limon yağı sayesinde yumuşacık olmasını sağlar.ayrıca limon peeling sırasında tırnaklarınızada bakım yapar,sertleştirir.

2 yorum :

  1. bende bloğumda paylaşabilir miyim bu yazını?
    http://ceylis.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. dip not olarak bu blogdan alıntı olduğunu eklersen paylaşabilirsin tabi :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.