20 Mayıs 2012 Pazar
PÜF NOKTALARI
-toz şekerinizin rutubetlenmemesi için saklama kabının en altına kağıt havlu koyup şekeri üzerine dökün.kağıt havlu nemi çekeceği için,rutubeti engelleyecektir.
-krema ile yaptığınız sosun yağı biraz fazla kaçtıysa içine az miktarda soda ekleyerek yağ oranını azaltabilirsiniz.
-kahvenin porselenlerde bıraktığı lekerleri çıkarmak için içerisinde bir süre soda bekletip yıkayın.
-soğanları ve patatesleri ince bayan çorabında daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
-içilen kahve telvelerini mutfak ve banyo lavabolarındaki yağ birikintilerini temizlemek için kullanabilirsiniz.telveyi lavaboya döküp üzerine bol su akıtın.koku ve yağ birikintilerinin yok olduğunu göreceksiniz.
-kaşar peyniriniz sertleşir ve kuru ise bir süre süt içinde bekletirseniz yumuşayıp eski halini aldığını göreceksiniz.
-kremanız sulu ise 1 yumurta akını çırpıp ekleyin ve bir süre buzdolabında bekletin.koyu kıvama gelen kremanızı artık kullanabilirsiniz.
-peynirlerinizi muhafaza ettiğiniz kabın içine 1 adet kesme şeker koyun.kesme şeker nemi alacağı için peynirlerinizin uzun süre dayanmasını ve küflenmemesini sağlar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.